Schi, săniuș, patinaj – toate își au locul la Ischgl și fiecare are propriul spațiu dedicat, în această stațiune dintr-un mini-paradis al practicării sporturilor de iarnă – Paznaun, din vestul Tirol-ului. Ischgl se învecinează cu alte trei stațiuni, construite în logici ușor diferite, pentru a întregi oferta turistică (Galtür, Kappl și See).
Siguranța pe primul loc
Traseele sunt la fel de bine marcate și desenate ca o rețea complexă de metrou dintr-o capitală europeană, iar dacă ești pe sanie, nu trebuie să îți faci griji că vei fi luat în colimator de un schior aventurat într-o coborâre tumultoasă. Este o formă de protecție reciprocă, permisă de suprafața generoasă a stațiunii – cei 238 km de piste de ski, traseul de 7 km pentru sănii, deschisă doar la lăsarea serii, sub lumina puternică a reflectoarelor, zonele de schi fond – acoperă o suprafață de peste 500 de hectare.
În același timp, pistele sunt bine delimitate pe nivele de dificultate, o măsură în plus de protecție atât pentru începători, cât și pentru practicanții versați, care își pot astfel realiza ritmul dorit pe traseu. Infrastructura este la nivelul cel mai înalt, sezonul 2014/2015 aducând o noutate absolută: triplul circuit de teleferice 3-S Pardatschgrat pune pe hartă la Ischgl, linia cu cea mai mare diferență de nivel din întreaga lume – 1.251 metri.
Sporturi de iarnă cu un pic de Ibiza
Sezonul de schi se întinde de la final de noiembrie, până la începutul lunii mai, grație altitudinii localității (1.377 la nivelul stațiunii), dar și unui sistem impozant de tunuri de zăpadă care se pun imediat în mișcare pentru a compensa lipsa zăpezii, atunci când este nevoie. Astfel, schiezi în zile calde, însorite, iar atmosfera de vară este completată cu acele distracții pe care de regulă, le asociezi cu o vacanță la mare.
Informații suplimentare despre Ischgl pot fi găsite pe site-ul www.ischgl.com.
Dacă în general, Austria este țara valsului, Ischgl este un reper al muzicii moderne. Startul sezonului de schi dă și ora exactă în muzica mondială, marile superstaruri ale industriei urcând, de două decenii pe scena Top of the Mountain Concert. După super-concerte Robbie Williams, Elton John, Pink, în 2014, pe 29 noiembrie, James Blunt „declară deschis” noul sezon al sporturilor de iarnă, într-un mega-show, la care toți deținătorii unui permis de ski pentru ziua respectivă, în valoare de 60 de euro, au acces gratuit. Iar cel mai cunoscut titlu din discografia solistului, „You’re beautiful” descrie perfect experiența Ischgl.
9,4 minute durează urcușul din stațiune până pe culmea zonei de schi, cu noul teleferic
Aceasta este rețeta „clasică” marca Ischgl. Pentru că stațiunea este „Capitala Petrecerilor din Alpi”. Dacă te-ai săturat de zăpadă, ai obosit după o zi pe schiuri sau pur și simplu vrei altceva – ajungi în câteva minute în saună sau într-un club. De pe pistă te poți opri direct la un concert în aer liber, iar cazarea se face doar în condiții de patru stele, pentru o experiență de neuitat.
Ischgl, ca destinație de iarnă, este un pariu cu cotă imensă, dar în egală măsură, un pariu sigur. Datorită dotărilor, a mixului dintre sport și entertainment asociat, dar și pentru că Ischgl profită de tot ceea ce înseamnă experiență și tradiție într-un sector de bază în Austria. Turismul are un rol central în economia acestei țări cu o moștenire importantă a erei habsburgilor. În cifre, în 2013, nu mai puțin de 36,8 milioane de persoane au vizat această țară (aproximativ populația Poloniei – a noua cea mai populată țară a Europei); 132,6 milioane de „nopți” au fost rezervate, iar sumele rulate s-au ridicat la 32,1 miliarde de euro (cu un procent relativ echilibrat între turismul intern – care a generat 15,1 miliarde de euro și respectiv 17 miliarde de euro de la turiștii veniți dinafara granițelor austriece), potrivit datelor furnizate de Statistics Austria. Țara valsului vienez este o capitală mondială a sporturilor de iarnă, alături de Elveția, statul vecin, iar Ischgl este o perlă atent pusă în valoare care marchează zgomotos atât începutul, cât și încheierea sezonului sporturilor albe.
36,8 milioane de persoane au vizat această țară (aproximativ populația Poloniei – a noua cea mai populată țară a Europei); 132,6 milioane de „nopți” au fost rezervate, iar sumele rulate s-au ridicat la 32,1 miliarde de euro (cu un procent relativ echilibrat între turismul intern – care a generat 15,1 miliarde de euro și respectiv 17 miliarde de euro de la turiștii veniți dinafara granițelor austriece), potrivit datelor furnizate de Statistics Austria. Țara valsului vienez este o capitală mondială a sporturilor de iarnă, alături de Elveția, statul vecin, iar Ischgl este o perlă atent pusă în valoare care marchiază zgomotos atât începutul, cât și încheierea sezonului sporturilor albe.
Informații suplimentare despre Ischgl pot fi găsite pe site-ul www.ischgl.com.